Barnmorskemottagning

akupunktur

Kvinnoläkarna erbjuder

 • Landstingsfinansierad vård, dvs. du betalar bara patientavgift, frikort gäller.
 • Privat vård till alla, men den är inte subventionerad
 • Kvinnoläkarnas specialistgynekologmottagning.
 • Kvinnoläkarnas barnmorskemottagning.

 

Barnmorskemottagningen erbjuder

 • Preventivmedelsrådgivning: Barnmorskan ansvarar självständigt för rådgivning och förskrivning av preventivmedel till friska kvinnor. Målsättningen är att ge kvinnan/paret en noggrann information om alla preventivmetoder som finns, deras för- och nackdelar så att kvinnan/paret kan göra ett bra och passande val.
 • Rådgivning och utredning av urinläckage: Barnmorskan startar en utredning och ger råd vid fall av urinläckage eller täta urinträngningar, ger muntliga samt skriftliga instruktioner för bäckenbottenträning som är ett effektivt första steg i behandlingen. Våra barnmorskor har gått specialutbildning.
 • Akupunkturbehandling vid PMS, mensvärk och klimakteriebesvär: Studier har visat att akupunktur kan vara en mycket effektiv behandling av mensvärk, PMS och blodvallningar vid klimakteriebesvär. Våra barnmorskor har många års erfarenhet och har även gått på ett antal kurser och utbildningar.
 • Allmän klimakterierådgivning: Vid 45-50 års åldern sker en del förändringar i kvinnokroppen. Äggstockarnas produktion av östrogen avtar successivt. Menstruationerna kan bli oregelbundna för att så småningom upphöra. En del kvinnor upplever besvär som man kan förknippa till klimakteriet t.ex svettningar, vallningar och/eller sköra slemhinnor. Om du har frågor är du välkommen att boka tid för rådgivning.
 • Livsstilsmottagning: En individ föds möjligen inte med en sjukdom men kan ha en hög risk att förvärva den, det som kallas för ”genetisk anlag och benägenhet”. Interaktionen mellan det genetiska anlaget och livsstilsbeteenden som kan öka eller minska risken för att få en viss sjukdom har studerats och är viktigt för folk att bli informerade om och förstå. En betydande förändring i människors livsstilsbeteenden har hänt senaste 10- 20 åren såsom nya teknologier som internet och virtuella kommunikationsnät som kan utgöra en stor utmaning som hotar individens fysiska och psykiska hälsa. Livsstilsfaktorer har påverkan på den gynekologiska och reproduktiva funktioner. Dessa faktorer kan vara särskilt viktiga för kvinnor som söker behandling för infertilitet, men även för kvinnor som planerar en graviditet och inte minst kvinnor som närmar sig klimakteriet.
 • Fertilitetsmottagning: Barnmorskan gör en första bedömning och startar en utredningsprocess som jobbas tillsammans med gynekolog till en reproduktiv plan som är skräddarsydd enligt kvinnans/parets behov och aktuella tillstånd.
 • Sexuell hälsa och sexologisk rådgivning
 • Enkla åtgärder vid framfall t.ex. prolapsringinsättning
 • Vaccination mot livmoderhalscancer

 

AKTUELLT

Tillgänglighet via telefon

Tyvärr har vi sjukdom hos personalen vilket gör att vi inte hinner med telefontiden helt och hållet. Har du fått en telefontid kan det hända att vi ringer upp sent. Vi gör allt vi kan för att hinna så gott det går. Tänk på att inte ringa och boka flera telefontider, det gör att vi får färre tider till andra. Kom gärna förbi mottagningen om det inte går att nå oss via telefon. 

 

Boka tid för privatfinansierat tidigt graviditetsultraljud. Vid ett tillfälle den 25 november har vi kvällsöppet för ultraljud t o m graviditetsvecka 15. Specialistläkare Sara Johansson gör kontroll av viabilitet och antal foster, pris 1250 kr. En ultraljudsbild ingår. Tillåtet att ta med partner och vi förutsätter att ni båda är friska vid besöket. Kom förbi oss på Norra Källgatan för att boka tid!

 

CORONA

Med anledning av coronaviruset uppmanar vi dig som patient med förkylnings- och influensasymtom att avboka din tid hos oss och istället stanna hemma. Detta görs enklast via 1177 på nätet och via vår telefonsvarare dygnet runt. Vi vill heller inte att ni tar med er anhöriga till mottagningen tills vidare. Vi ber er respektera detta.

Telefon- och öppettider

Telefon till oss är 021-41 20 00.

Du hittar oss på Norra Källgatan 16-18, 722 11 Västerås

Våra öppettider

Måndag - Torsdag, kl 08.00 - 16.30. Fredag, kl 08.00 - 15.00.
Lunchstängt alla dagar mellan kl 11.45 - 13.00.

Drop in: Måndag och onsdag kl 15.30 - 16.30

Våra telefontider (Obs! Begränsade tider, du bokar en tid där vi ringer upp dig)

Gyn- och barnmorskemottagning:
Måndag - Fredag, kl 8.00 - 09.30. 

Måndag - Torsdag kl 13.00 - 14.30.

Det går ej att lämna meddelande eller kontakta oss via hemsidan.

Öppet: Mån- tors kl 8.00 - 16.30, fre kl 8.00 - 15.00

Telefontider: Mån - fredag kl 8.00 - 9.30. Mån - torsd 13.00 - 14.30.

© 2014. Kvinnoläkarna i Västmanland AB, Norra Källgatan 16-18, 722 11 Västerås. Telefon: 021-41 20 00